UNA MÀ DE CONTES

Participació del programa “Una mà de contes” de TV3 amb el conte “L’abella de la magrana”, adaptació del conte original “Animals Dalinians”, elaborat per alumnes de l’escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge, finalista dels Jocs Florals Escolars 2022.

L’episodi es centra en el moviment de les mans imitant als animals. Les mans pintades deixen marques acolorides al paper per retratar el recorregut i les passes dels personatges. En contrast amb el negre dels escenaris, un espai contaminat per la petjada humana.

L'abella d'aquest conte vivia en el món dels somnis, i feia un brunzit cridaner que molestava a tothom. Així no es pot dormir, protestaven els animals cansats. I a l'abella, avergonyida, no li va quedar més remei que marxar. L'endemà, el silenci va preocupar als animals que van sortir a buscar-la aprofitant el son profund d'un pintor. Però un cop van creuar al món dels humans, van descobrir un lloc ple de fums i contaminació. Aquí no es respira, es queixaven molestos. I van haver de donar-se pressa a trobar a l'abella, abans de poder tornar.


Visualitza el capítol